user_mobilelogo

Een varken eet je niet in een keer op. Een koe of een schaap trouwens ook niet. Het zoeken naar manieren om de restanten van de slacht houdbaar te maken, is dan ook zeer oud. Noem het het begin van duurzaamheid. Worsten, bacon, pancetta's en hammen zijn voorbeelden van die verduurzaming. Met die verduurzaming kwam men er ook achter dat je de smaak van het eindproduct kon beïnvloeden door het gebruik van smaakmakers. Gebruikte kruiden en specerijen, maar ook de temperatuur en samenstelling van de lucht waarin de producten rijpen, zijn van invloed op de smaak.

Deze grondbeginselen van vleessmaken zijn de basis voor de workshops van Wild Vleesch. De workshops van Wild Vleesch zijn de ideale manier om met een gezelschap de grondbeginselen van de bereiding en verduurzamen van vlees en charcuterie onder de knie te krijgen. De workshops beginnen allemaal met een uitleg over het te maken product, de geschiedenis ervan en het bereidingsproces. Daarna ga je zelf aan de slag met vlees, vleesmolens en stopbussen. Na afloop van een workshop heb je je eigen eerste worst, pancetta of paté in handen en ben je in staat zelf verder te gaan hiermee.

Wild Vleesch geeft de workshops in de de productiekeuken van een cateringbedrijf en op locatie. Dat kan bij jou thuis zijn, maar ook in het bedrijf, op de koksopleiding, bij de vereniging. Workshops starten bij een deelname van minimaal 8 personen.

In de eigen slagerij/worstmakerij zijn veel workshops met open inschrijving. Je hoeft dan niet zelf een groepje mensen te verzamelen om een worstworkshop te kunnen doen. Zo doe je bij een workshop ook nog nieuwe bekenden op!

Zie voor de data de pagina 'events'.

 

Schrijf je hier meteen even in voor werkelijk alle nieuwtjes over mijn workshops (en andere aanbiedingen).

Mag ik je nog verdere mailtjes sturen met informatie?